Wyposażenie dla sklepu budowlanego-jakie wybrać

Wyposażenie dla sklepu spożywczego i wyposażenie magazynów gastronomicznych jest dość podobne. Z tą różnicą, że w sklepie spożywczym półki i meble powinny być po prostu piękne, aby sklep podobał się klientom. W magazynie można z tego w pełni zrezygnować i postawić na efektywność.

W obu wypadkach na wyposażenie składać będą się otwarte regały na towary suche typu mąki, cukier a także napoje - tu regały muszą być w dodatku wzmocnione. Poza tym potrzebne będą również chłodziarki i zamrażarki. W sklepie lady chłodnicze, w szczególności, gdy sklep jest samoobsługowy, mają przeszklone drzwi i są świetnie oświetlone. Musimy wyposażyć pomieszczenie magazynowe w niezbędne, najczęściej wysokie aż do sufitu, półki i regały (zwykle metalowe), regały chłodnicze oraz szafy, w których przechow ywana jest żywność w bardzo niskiej temperaturze, czyli głęboko mrożona. Nie może również w nim zabraknąć tradycyjnych w funkcji, ale bardzo dużych lodówek oraz zamrażarek na drobną żywność, na przykład. lody. Dla towarów które wymagają niskiej temperatury konieczne jest zachowanie jej również w czasie transportu do magazynu a potem z magazynu do sklepu. W grupie magazynowym nie powinno zabraknąć także palet i regałów, na których mogą być przechowywane. Istnieje szereg przepisów, które mówią o tym, jakie regały przeznaczone są do przechowywania żywności i jakie zasady czystości i higieny muszą być zachowanie na terenie takiego magazynu. Przepisy te są bardzo restrykcyjne, ale dzięki nim żywność zachowuje świeżość i nie niszczy się.
Źródło informacji: regały sklepowe.

Komentarze

Popularne posty